Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Producerar för alla tv-hus

Publicerad: 17 Maj 2016, 07:47
Uppdaterad: 17 Maj 2016, 07:47

Nordisk Film TV bytte strategi – gör egenutvecklade format.


Ämnen i artikeln:

Nordisk Film TV

Nordisk Film TV producerar just nu material för alla kanaler med lokalt producerat innehåll i Sverige.

Bolaget har under de senaste åtta månaderna börjat lägga allt större vikt vid egenutvecklade produktioner.

– Den senaste tiden har vi enbart sålt, och i huvudsak även producerat, egenutvecklade idéer och format. Men när vi tog över för ungefär 1,5 år sedan var vi i början inne i en fas när vi i huvudsak pitchade och sålde etablerade format. De senaste åtta månaderna har vi haft som strategi att satsa på egenutvecklade idéer. Det är egentligen det vi lagt starkast vikt vid, att sälja egenutvecklade format, säger Kristoffer Graci, vd på Nordisk Film TV.

För SVT producerar de "Familjen Rysberg" och årets julkalender, och gör även en ny serie för kanalen.

– Vissa grejer kan jag inte prata så mycket om eftersom de är i produktion men vi gör bland annat en helt ny serie för SVT som heter Konstnärsdrömmen som vi ska producera och spela in i juni månad, säger Kristoffer Graci, och fortsätter:

– Det är en talangjakt för amatörkonstnärer där vi har fått otroligt bra tryck i sökande och hittat jättemycket begåvade människor. Det finns ett stort uppbyggt amatörintresse ute i landet vilket var väldigt kul att få bekräftat.

För MTG och TV3 producerar bolaget en serie som Kristoffer Graci idag inte vill uttala sig om, mer än att de är inne i casting-fasen. 

Även de produktioner som pågång för TV4 och Sjuan är man än sålänge hemlighetsfull med, men kan avslöja några detaljer.

– Det är ett livsstils-program som är ett format vi i början av året köpte in och pitchat för fyran. För Sjuan gör vi ett egenutvecklat format som fått internationellt intresse. Inspelningen kommer sätta igång direkt efter sommaren och det blir vårt andra program för Sjuan men vår första nya produktion som vi sålt in på Sjuan på fler år. Vi är glada över förtroendet, säger Kristoffer Graci.

Han fortsätter:

– Jag tror att vi har valt att satsa på väldigt tydliga och väldigt starka titlar med tydligt och starkt innehåll, utan att det för den sakens skull blir tråkigt. Vi har valt en tydlig genre och varit noggranna med vilka som frontar programmen och vi håller någon form av spänst i våra program, något som är engagerande. Jag tror att det är vad som ligger till stor grund till varför våra produktioner rullar på.

Nordisk Film TVs lokalproducerade program:

SVT: Selmas Saga, Familjen Rysberg, Konstnärsdrömmen.

Tv3: Egenutvecklat programformat. Går inte att bekräfta idag.

Tv4: Icke offentliggjord satsning.

Kanal 5: Sofias änglar, Toppmäklarna.

Sjuan: Det okända, icke offentliggjord satsning.

TV12: FC Nörd

Ebba Elfstrand

Ämnen i artikeln:

Nordisk Film TV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.