tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Prime Video släpper sin första svenska dokumentär

Publicerad: 24 april 2023, 09:49

Prime Videos första svenska dokumentär heter ”Take a chance”. Foto: Prime Video

Prime Videos första svenska dokumentär ”Take a chance”, om mannen som stalkade ABBA:s Agnetha Fältskog, har premiär den 19 maj.

Ämnen i artikeln:

Amazon Prime VideoAmazon

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Amazons streamingtjänst, Prime Video, presenterade i dag sin första svenska dokumentär ”Take a chance” som handlar om Agnetha Fältskogs stalker Gert Van Der Graaf. Medverkar i filmen, för att förklara hur en person kan gå från ett fan till stalker, gör experter, psykologer och vänner till Gert Van Der Graaf.

– Genom en inblick som man aldrig tidigare skådat ger filmen nya lager till en viktig och nästan osannolik historia, säger Andreas Hjertø, head of content på Prime Video i Norden, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Prime Video växlar upp: ”Vi är här för att stanna”

Den 85 minuter långa dokumentären släpps den 19 maj på streamingtjänsten Prime Video, som ingår i medlemsskapet Amazon Prime. 

 

– Vi strävar efter att erbjuda våra nordiska kunder relevant innehåll, med lokalt berättande och filmskapande, och vi tror att denna historia kommer att intressera många, säger Martin Backlund, managing director på Prime Video i Norden, i en kommentar.

För produktionen står Kreativ Inc., A Rabbit Hole och Bunim Murray Productions, som är en del av Banijay Americas. Den internationella distributionen utanför Europa är Banijay Rights ansvarig för. Exekutiva producenter är Joel Karsberg, som också står bakom omdiskuterade dokumentärer som ”Surviving R. Kelly” och ”The Prize of Silence”, samt John Mork som har gjort ”Rörelsen” och ”Balkongfallet”. Regissör är Maria Thulin. 

LÄS OCKSÅ: Så ska tv-veteranen Karin Lindström få spinn på Amazon Prime Video i Norden

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev