fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Prime Video breddar sig – adderar hyrfilm

Publicerad: 5 maj 2023, 06:09

"En jätteviktig milstolpe för oss", säger Martin Backlund, managing director på Prime Video i Norden.

Foto: Jesper Frisk, Di/ Prime Video

Prime Video lägger till hyr- och köpfilm i utbudet. "Det är en jätteviktig milstolpe för oss", säger Prime Video-chefen Martin Backlund, till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

Streaming

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Amazons streamingtjänst Prime Video lägger till möjligheten att köpa och hyra film genom Prime Video Store.

– Det är en jätteviktig milstolpe för oss. I andra länder har vi sett att sett att kunder uppskattar att ha det här breda utbudet. Det är också bra för våra partners. Under pandemin såg vi givetvis en stark tillväxt för hyr och köp (på andra marknader reds. anm.) när folk inte kunde gå ut och se på filmer på bio, men vi har sett att den starka tillväxten har hållit i sig. Vi ser att det finns ett genuint och permanent behov, säger Martin Backlund, managing director på Prime Video i Norden, till Dagens Media.

LÄS ÄVEN: Prime Video lägger till nya prenumerationskanaler

Att kunna bredda utbudet inom Prime Video skapar enligt Martin Backlund en så kallad "svänghjulseffekt".

– Det är en viktig del i hur Amazon fungerar och tänker på sin verksamhet. Det går ut på att vi vill ha ett stort utbud. Har vi ett brett utbud så är det bra för kunderna, då får vi också fler kunder, ju fler kunder vi har desto bättre för kanalerna eller studiobolagen som vill sälja eller hyra ut filmer. Ju mer kanaler vi kan få in desto bättre utbud kan vi få in, då blir det också bättre för kunderna. Då kan vi också dra ned på priserna och så får vi den här rörelseenergin som driver tillväxten.

I utbudet finns filmer från bland annat Warner Bros, NBCUniversal, Paramount, Disney och Sony. Exempel på titlar är ”Top gun: Maverick”, ”Jurassic world: dominion” och ”Black panther: Wakanda forever”.

Under en kortare kampanjperiod ligger priset för att hyra på 9,99 kronor, därefter ligger priset på mellan 79 till 179 kronor för köpfilm och mellan 39 till 59 kronor för hyrfilm.

LÄS MER: Prime Video växlar upp: ”Vi är här för att stanna”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev