Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Presschefen: "Det var olämpligt"

Publicerad: 8 Oktober 2012, 11:36
Uppdaterad: 9 Oktober 2018, 05:59

Cissi Wallin smutskastas i en mejltråd som initierats av en kollega på MTG TV:s presstjänst. Den tillförordnade presschefen på MTG TV säger att det inträffade har diskuterats på MTG och att saken därmed är utagerad.


Ämnen i artikeln:

MTGCissi WallinMTG TV

Dagensmedia.se har tidigare berättat om den tråd på den ökända Elitlistan som initierades av Stefan Malmqvist, projektledare på MTG TV:s pressavdelning, och som handlade om kollegan Cissi Wallin.

Han ska bland annat ha redogjort för ett Facebook-bråk mellan Cissi Wallin och MTG TV:s presschef Max Lagerbäck. I tråden smutskastas också Cissi Wallin av flera kända svenskar.

Nu säger Wayne Seretis, tillförordnad presschef på MTG TV, att problemet var att mejltråden handlade om ett internt bråk.

– Självklart är det olämpligt att ta upp en intern personalfråga i ett externt forum. De inblandade pratade igenom och redde ut detta i fredags, säger han till dagensmedia.se.

Wayne Seretis vill inte kommentera Stefan Malmqvists agerande ytterligare, då han säger att frågan redan är utredd på MTG.

– Jag kan bara kommentera det som min personal har skrivit och min personal har rett ut detta. Det som andra har skrivit kan jag inte ge mig in i och vill inte kommentera. Det var olämpligt att ta upp interna personalfrågor i ett externt forum men vi vill inte redovisa detta i media.

Vad anser du om att det förekommer vad man kan beskriva som smutskastning på tråden?

– Stefan (Malmqvist) kan inte ta ansvar för det andra skriver. Jag som personalansvarig kan inte ta ansvar heller för vad andra skriver som inte är anställda på MTG. Vi har pratat om detta och vår personal vet om att det är olämpligt att diskutera interna MTG-frågor i ett externt forum.

Hur är klimatet nu på MTG?

– Vi reder ut personalfrågor internt.

Men hur ser själva arbetsklimatet ut, vad har du märkt av för reaktioner?

– Som sagt så har de inblandade rett ut detta, det var olämpligt, men vi tar detta internt.

Vad tror du att det inträffade innebär för er trovärdighet?

– Som jag sa, sådana här personalfrågor tar vi internt.

Detta är ingen personalfråga, vad tror du att det inträffade innebär för MTG:s trovärdighet?

– Det här är ett bråk mellan två i vår personal som urartade och togs upp i ett externt forum, det är det jag kan säga.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGCissi WallinMTG TV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.