Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Premiär för TV4:s dramaserie - om pandemi

Publicerad: 4 Augusti 2009, 08:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:17

Miljontals människor dör i pandemi i TV4:s nya serie.


Som Dagensmedia.se tidigare berättat har TV4 köpt in tre serier från BBC. En av dem är dramaserien "Överlevarna". Serien  handlar om en grupp människor som överlevt ett dödligt virus som tagit livet av miljontals människor världen över. Serien "äger rum i en mycket nära framtid i spåren efter en viruspandemi som slagit ut över 90 procent av jordens befolkning", skriver TV4 i ett pressmeddelande.

Programmet har premiär den 5 september och sänds fem dagar i rad. Den baseras på 70-talsserien Survivors, som i sin tur är baserad på Terry Nations roman med samma namn.

Samtidigt laddar sjukvården i Sverige, och i många andra länder, för att fallen av svininfluensa ska öka lavinartat då skolor, universitet och arbetsplatser öppnar igen efter semestern.

I dagsläget har WHO registrerat 135.000 fall av svininfluensan, men eftersom flera länder slutat rapportera enskilda fall är siffran sannolikt mycket högre. Hittills har 816 dödsfall i sjukdomen rapporterats, dock inget i Sverige.

Dagensmedia.se har sökt programchef Fredrik Arefalk och programdirektör Åsa Sjöberg för kommentar.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.