Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Premiär för Schibsteds mat-tv

Publicerad: 1 april 2020, 06:44

”Det är oerhört spännande att nu kunna erbjuda Godare i Schibsteds portfölj”, säger Josefine Kvarnström, Head of Tailor Made Solutions.

I dag börjar sändningarna på Schibsteds mat-tv-kanal Godare.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Schibsted meddelade i februari att man tar sin norska matkanal till Sverige i april. I dag har kanalen Godare, som distribueras både linjärt och i playtjänster via Com Hem, Canal Digital och Telenor, premiär.

I tv-rutan kommer internationella matprogram att samsas med svenska nyproduktioner. En del av programmen kommer också att visas på Aftonbladets samt Godares egen sajt.

– Vi vill att Godare ska andas inspiration och feelgood. Vårt fokus är att inspirera hemmaköket på alla nivåer oavsett hur duktig man själv är på matlagning, säger Øivind Lindøe, grundare och vd för Godare, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Schibsted drar igång tv-kanal 

Från början var tanken att kanalen skulle heta Matkanalen, precis som den gör i Norge. Men under utvecklingsarbetet ändrades namnet till Godare. 

Godare ingår i Schibsted Marketing Services i Sverige där Joakim Flodin är vd.

– Annonsmarknaden inom matbranschen är stor och står för en betydande andel av alla reklam på linjär-tv i Skandinavien i dag. Mat är en megatrend med stort intresse i alla åldrar. Vi ser ett behov av komplement i tv-utbudet, kanske till och med en ”motvikt” till all sport, nyheter och reality på tv i dag, sade Joakim Flodin till Dagens Media i februari.

Karin Widmark, tidigare på TV4:s Köket, har hämtats som kommersiellt ansvarig för Godare.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev