Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Premiär för nya TV4 Play idag

Publicerad: 12 Oktober 2010, 06:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:36

Fokus på livesändningar och nya betalningsmodeller i nya TV4 Play.


Ämnen i artikeln:

TV4 PlayWebb-tvTV4-gruppenTV4

I förra veckan rapporterade Dagensmedia.se om smyglanseringen av nya TV4 Play. Tjänsten är helt ombyggd från grunden för att bli snabbare och mer användarvänlig - och gamla TV4 Play försvinner helt i samband med lanseringen i dag.

– För oss är det viktigt att utveckla framtidens tv och inte specifikt webb-tv. För att öka tv-känslan kommer vi att ha en större videospelare och en renare och mer neddämpad design både på sajten och på TV4 Play, säger Tommy Jarnemark, tf chef för TV4 Play.

Han poängterar att detta är första steget mot att närma sig en mer klassisk tv-känsla. I framtiden kan det bli aktuellt dels med egna produktioner för TV4 Play men också med fler livesändningar.

Tjänsten är fortfarande baserad på Flash men har stöd för Html 5 och är byggd för att lätt kunna anpassas till nya standarder för exempelvis uppspelning i Ipad och Iphone. Fokus kommer framför allt att ligga på att hitta nya betalningsmodeller. Men exakt hur dessa kommer se ut är något som Tommy Jarnemark ännu inte vill kommentera.

Kan det vara aktuellt att ta betalt för exempelvis nya avsnitt av tv-serier i framtiden?

– Ja absolut och detta gör vi redan via TV4 Anytime. Jag tror att betalmodellen är en viktig beståndsdel i tv-landskapet som kommer samexistera med olika annonsmodeller.

När kommer ni börja med fler livesändningar?

– Livsändningar är en komplex marknad att jobba med när det gäller rättigheter och teknik så övergången kommer inte ske imorgon direkt men ikväll ska vi sända fotbollsmatchen live i Fotbollskanalen. Vi har tidigare arbetat med flera matcher under VM och olika live events. Jag tror att den linjära tv-konsumtionen som den är idag kommer förändras och spridas på flera plattformar. Man väljer plattformar utifrån tv-innehållet.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.