måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

”Precis så varm och omtänksam som i etern”

Publicerad: 16 april 2020, 09:21

Adam Alsing har gått bort i covid-19. Foto: Alba Giertz

Idag håller NRJ en tyst minut för programledaren Adam Alsing, som igår gick bort i covid-19.

Ämnen i artikeln:

Adam AlsingNRJWarner Bros DiscoveryCoronaviruset

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Adam Alsing, en av branschens mest erfarna och skickligaste programledare, har avlidit i sviterna av covid-19.

Det tunga beskedet nådde bland annat medarbetarna på NRJ, där Adam Alsing leder morgonshowen, igår onsdag.

– Adam var en otroligt duktig radiopersonlighet. Han var dessutom precis så varm och omtänksam som kollega som han var i etern. Det är en enorm saknad för oss alla och våra tankar är med familjen och de närmaste, säger Richard Mazeret, vd på NRJ Group.

Som Dagens Media tidigare har berättat pausas ”NRJ Morgon” tills vidare. Adam Alsing har varit programledare för morgonshowen sedan sommaren 2018, dit han tog med sig den populära programpunkten ”Vinn Adams pengar”.

Idag klockan 12.00 hålls en tyst minut för honom i NRJ.

– Vi kommer att hedra Adam på olika sätt den närmaste tiden för att minnas vår fina kollega och vän.

Personalen på NRJ får nu krisstöd.

– Vi har krissamtal för personalen, både för de som kan och vill vara på plats och även så klart i telefon. Vi stöttar så gott vi kan i den här tunga perioden.

Även Discovery, där Adam Alsing bland annat är programledare för den svenska versionen av ”Top Gear”, har satt in stödprogram för personalen. 

LÄS OCKSÅ: Discovery hyllar sin stjärna Adam Alsing: ”Han har betytt enormt mycket för oss”

– Oavsett om man är fastanställd, konsult eller frilans har vi ett stöd för medarbetarna med bemanning dygnet runt. Vi erbjuder så klart även företagshälsovård där man också kan få stöd och samtal, säger Daniel Lagerqvist, kommunikationsdirektör på Discovery Networks.

Adam Alsing har under många år lett produktioner som sänts i Discoverys kanaler, bland annat ”Big Brother”, ”Världens tuffaste jobb” och ”Arga snickaren med Adam Alsing”.

– Adam har jobbat med väldigt många på företaget och har varit en otroligt älskad person. Det här är en stor sorg för många som det är viktigt att vi som arbetsgivare möter.

Adam Alsing är programledare i Kanal 5:s nya satsning ”Top Gear”. Serien är inspelad och skulle ha haft premiär senare i vår.

– Det är inte riktigt rätt tid att prata om hur vi ska göra med programmet nu. Vi vill sätta oss med alla berörda parter, produktionsbolag och andra inblandade, och prata om hur vi ska göra. Så vi får återkomma när vi har besked om det, säger Daniel Lagerqvist.

LÄS ÄVEN: Mediesverige sörjer Adam Alsing 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev