Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Pontus Edgren till FLX

Publicerad: 8 januari 2013, 12:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:59

Den tidigare Jarowskij-bossen Pontus Edgren blir vd på Felix Herngrens produktionsbolag FLX – som samtidigt tar in Bonnier som delägare, kan dagensmedia.se berätta.


Ämnen i artikeln:

JarowskijFelix HerngrenFLX

Det var i början av augusti förra året som Pontus Edgren berättade att han planerade att sluta som vd för Jarowskij.

Nu står det klart att han blir ny vd för Felix Herngrens produktionsbolag FLX, som bland annat producerar "Solsidan". Dessutom rekryterar bolaget Niclas Carlsson, tidigare creative director på reklambyrån Lowe Brindfors, som får rollen som kreativ producent.

– Det ska bli otroligt kul att få jobba direkt med Felix och Niclas. Vi har jobbat ihop i olika projekt och samproduktioner under de senaste åren och det ska bli väldigt roligt att nu få göra det i ett gemensamt bolag, säger Pontus Edgren till dagensmedia.se.

Tidigare har FLX styrts av Felix Herngren och Cornelia Opitz, som är operativt ansvarig för FLX reklamproduktioner.

– Man kan säga att min roll blir ny.

Pontus Edgren och Niclas Carlsson blir samtidigt delägare i FLX – som också tar in Bonnier-bolaget Nordic Broadcasting som ännu en ny delägare.

– Nordic Broadcasting bidrar med en trygghet, en långsiktighet och så klart en väldigt stor mediekompetens. Det var de sakerna som Felix letade efter och det var Bonnier som uppfyllde de kraven klart bäst. Det är en väldigt bra matchning, säger Pontus Edgren.

I samband med förändringarna planerar FLX att fokusera mer på komedi och drama.

– Vi ska satsa hårt på att utveckla vår tv- och långfilmsdel. Det är vårt viktigaste fokus i år.

Vilka konkurrensfördelar ger den här nya strukturen?

– Vi ser att de bästa kreatörerna inom det här området stimuleraas av att kunna växla mellan reklam, film och tv. Därför tror jag att vi har en stor styrka i att kunna locka de toppkreatörer vi vill arbeta med och det är en konkurrensfördel. Vi tror väldigt hårt på den här mixen.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

JarowskijFelix HerngrenFLX

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.