Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Politiker kritiserar OS-reklam

Publicerad: 17 Oktober 2013, 06:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:30

Viasats OS-reklam är vilseledande, eftersom majoriteten av OS-sändningarna kommer att sändas i TV6. Det hävdar riksdagsmannen Per-Ingvar Johnsson (C).


Ämnen i artikeln:

CenterpartietMTGViasat

Förra veckan rullade Viasat ut sin reklam inför OS i Sotji 2014. Kampanjen går i tv och online, samt print och utomhus

I printannonsen lyder reklambudskapet ”se hela vinter-OS bara på Viasat”. Samma budskap finns på Viasats sajt. Nu går riksdagsledamoten Per-Ingvar Johnsson (C) till attack mot kampanjen som han anser vara vilseledande.

I ett mejl till Dagens Media skriver han:

"Det uppenbara syftet med annonsen är att få fler tittare att teckna avtal med Viasat för att kunna se vinter-OS i Sotji 2014. Det är ett syfte som är högst tveksamt sett till hur verkligheten egentligen ser ut".

Enligt Per-Ingvar Johnsson kommer majoriteten av OS-sändningarna att visas i gratiskanalen TV6 som de flesta svenska hushåll har tillgång till. Detta ska MTG, enligt Per-Ingvar Johnsson ha lovat riksdagens konstitutionsutskott.

Han skriver:

"Att sändningarna från Vinter-OS, som är av allmänt intresse för tv-tittarna i Sverige, ska kunna ses på tv-kanaler, utan att man betalar extra för detta, är ett krav både från OS-arrangörerna och från Sveriges Regering. Detta är något som Viasat och MTG är fullt medvetna om och det gör den här typen av marknadsföring än mer tvivelaktig i mina ögon.”

Fredrik Johansson, presschef för OS på Viasat känner inte till löftet till konstitutionsutskottet, men säger till Dagens Media att han ska kolla upp det och återkomma.

– Vill man ha tillgång till allt ska man se på Viasat. Där visar vi 1300 timmar med svenska kommentatorer. Det kommer även att visas i Viaplay. Det bästa kommer att sändas i MTG:s reklamfinansierade kanaler. Vilka kanaler det blir återkommer vi till.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

CenterpartietMTGViasat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.