Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Polens president stoppar kritiserad medielag

Publicerad: 28 december 2021, 07:49

Polens president Andrzej Duda har stoppat den kontroversiella medielagen.

Foto: Nids/Nato

Polens president lägger in sitt veto mot den omdiskuterade medielagen.


Ämnen i artikeln:

Discovery

Polens president Andrzej Duda stoppar den hårt kritiserade medielagen som röstades igenom i det polska parlamentet tidigare i december i år. 

Lagen innebar att reglerna kring utländskt ägande av mediebolag i landet skärptes ytterligare. Kritiker menar att lagen är skräddarsydd för att komma åt och stoppa landets största nyhetskanal TVN24 som ägs av amerikanska Discovery Networks. 

”Konsekvenserna av beslutet borde väcka varningsklockor hos alla bolag som investerar i Polen och alla som bryr sig om demokrati och pressfrihet. Genom den här omröstningen underminerar Polen de värden som sammankopplat Polen med Europa, och rycker upp rötterna för Polens relation med USA. Vi vädjar nu till Polens president Andrzej Duda, om att han ska hålla sitt ord och lägga in sitt veto mot lagförslaget”, skrev Discovery Networks i ett officiellt uttalande när lagen röstades igenom

Lite mer än en vecka efter omröstningen har presidenten nu alltså lagt sitt veto mot lagen. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Discovery

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.