Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Petter Ödeen går igång på dokusåpor

Publicerad: 12 april 2015, 06:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:06

"Programmen med lägst status säger mer om vår tid än mycket annat", säger Garbergs kreativa chef Petter Ödeen.


Ämnen i artikeln:

Ex on the beachGarbergs

Varje vecka ber Dagens Media en av Sveriges mest kreativa branschprofiler dela med sig av sina viktigaste inspirationskällor just nu.

Veckans inspirationsläsning kommer från Petter Ödeen, cd och ägare på Garbergs, aktuell med bland annat Garbergs hyllade tunnelbanekampanj för Barncancerfonden (där en flickas peruk blåser av när tåget kommer) som just har nominerats till två guldägg.

Han berättar att han inspireras av tv-programmen som har lägst status.

– Kommer inte nästa generation titta tillbaka och undra varför folk var så upprörda? Jag tror att de här serierna säger mer om vår tid än mycket annat, säger Petter Ödeen.

"Dåliga" tv-program

"Det är något mycket fascinerande med många av programmen som har lägst status. Vad kommer alla de här människorna ifrån? Hur tänker de egentligen? Är det egentligen de som har rätt och vi som tittar och förfasar oss som har fel. Kommer inte nästa generation titta tillbaka och undra varför folk var så upprörda? Jag tror att de här serierna säger mer om vår tid än mycket annat.

Till exempel 'Ex on the Beach' som är som 'Paradise Hotel' med skillnaden att deltagarnas ex kan dyka upp när som helst. Jag som redan tyckte att "Paradise Hotel" var skruvat. Det här är ju ännu dummare och flyttar gränserna ännu längre. Det är någonting med reaktionen ”Va? Hur kan nån komma på nåt så hopplöst korkat!” som är intressant. Och som man kan lära sig något av och kanske referera till, på samma sätt som man kan med bra samtida konst. Som förresten också är inspirerande."

Oisín Cantwell

"För övrigt tycker jag att Oisín Cantwells krönikor i Aftonbladet, där han skriver om olika rättsfall, också är inspirerande. Därför att han bemödar sig att sätta sig in i det han skriver om (Han t o m läser de domar han skriver om). Och orkar försöka reda ut komplexa frågor om hur rättsstaten fungerar på ett begripligt sätt."

LÄS FLER BRANSCHPROFILER BERÄTTA OM SINA INSPIRATIONSKÄLLOR:

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Ex on the beachGarbergs

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.