Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Petra Mede får nytt program på TV4 – ska göra folkbildande relationshumor

Publicerad: 31 maj 2021, 06:12

Petra Mede och Simon J. Berger i "Min historiske pojkvän" som har premiär hösten 2021.

Foto: Daniel Stigefelt

I det nya programmet som är Petra Medes egna ger hon sig ut på en tidsresa för att göra folkbildande relationshumor.


Ämnen i artikeln:

TV4

Det nya underhållningsprogrammet har kärleken i fokus. Programidén är att Petra Mede ska ge sig ut på en resa tillbaka i tiden – med målet att hitta kärleken. Hon börjar på 1300-talet och möter i varje tidsepok och avsnitt en man av den tiden.

– Det känns roligt att få ett eget program! Jag ska dejta i tv, även om det är fiktivt är det ju spännande. Just nu är vi mitt uppe i inspelningarna och det jag kan säga hittills är att vi fortfarande kan ha samma kärleksproblem som för hundratals år sedan, säger Petra Mede i ett pressmeddelande.

Två av de många män hon möter är en lat, tillbakalutad adelsman under 1700-talet, som spelas av Gustaf Hammarsten, samt den unge älskaren som spelas av William Spetz

Vid sin sida har Petra Mede med sig historikern Brita Planck och psykologen Björn Hedensjö, vilka hjälper henne navigera i relationsdjungeln. I programmet har hon bland annat att hantera ideal, förväntningar, konflikter och otrohetsaffärer.

– Detta är en ny satsning från TV4:s håll. Konceptet har inte gjorts förr i Sverige och det finns ingen direkt motsvarighet utomlands. Det finns ingen mall eller solklar genre, men man kanske kan kalla det folkbildande relationshumor, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4, i en kommentar.

”Min historiske pojkvän”, som har premiär hösten 2021, producerad av Baluba och regissör är Anna Granath. Den första säsongen består av sex episoder.                

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev