Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Peter Jihde i SVT – då jublar TV3

Publicerad: 8 april 2019, 08:12

Peter Jihde i SVT:s morgonsoffa på måndagsmorgonen.

Foto: SVT

SVT:s Morgonstudion lyfte fram konkurrentens satsning. ”Det känns vettigt att SVT som är public service tar upp många olika typer av program, inte bara sina egna”, säger Susanne Nylén till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

SVTNENT GroupTV3

I morgon tisdag har TV3:s nya storsatsning ”På gränsen med Peter Jihde” premiär. Programledaren Peter Jihde har swishat om från studiokostym till reporterjacka – och ska nu fara runt USA för att ta pulsen på aktuella samhällsutmaningar – som drogmissbrukande och rasism. 

Programkampanjen har varit stor och har synts i bland annat Stockholms lokaltrafik. På måndagsmorgonen dök så även programledaren Peter Jihde upp i SVT:s Morgonstudion där han fick berätta om sitt nya uppdrag. 

TV3 tackar och tar emot för gratisreklam. Susanne Nylén, presschef på Nent, ser det som att gränserna inom medievärlden allt mer suddas ut. 

– I aktualitetsprogram som Nyhetsmorgon, Aftonbladet-morgon och SVT:s Morgontudion tar man ofta upp andra program. I den typen av program blir det mer tillåtande. Och det underlättar att det är en journalistisk produkt som är allmängiltig för så många människor

– Samtidigt är det hedrande av SVT att gör ett sådant här inslag. 

I ”På gränsen med Peter Jihde” gör Peter Jihde en typ av tv-uppdrag som han längtat efter länge, menar Susanne Nylén. Han har lämnat studiomiljön och blivit journalist ”på riktigt”.

–  Här får han jobba mycket mer journalistiskt genom att resa runt i USA, söka upp människor och intervjua dem om deras åsikter, säger Susanne Nylén. 

Programledaren själv menar att han upplevt mer skit nu – än vad har gjort under sina totalt 30 år som journalist.  

Susanne Nylén säger till Dagens Media att mycket av det som händer i USA förr eller senare kommer till Sverige. Och därför har programmet valt att belysa ämnen som drog- och vapenhandel, rasism – med mera. 

Serien visas i fem delar och kommer även att rulla på Viaplay och Viafree. 

 

 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTNENT GroupTV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News