Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Peter Forsberg OS-expert för Discovery Networks

Publicerad: 17 mars 2016, 16:33
Uppdaterad: 17 mars 2016, 16:33

Hockeylegendaren Peter Forsberg blir en del av Discovery Networks OS-satsning. Efter fyra olympiska spel som aktiv gör han nu debut i rollen som hockeyexpert.


Ämnen i artikeln:

Discovery Networks

Peter Forsberg är hyllad som en av historiens bästa ishockeyspelare på båda sidor av Atlanten.

Efter fyra olympiska spel som aktiv väntar nu ett femte – som hockeyexpert under Discovery Networks Swedens och Eurosports sändningar från Pyeongchang, Sydkorea, 2018.

I Sverige är han starkt förknippad med de olympiska spelen efter guldstraffen mot Kanada i Lillehammer 1994, som dessutom blev ett frimärke, och guldet i Turin 2006. Peter Forsberg var även fanbärare vid invigningen av 2010 års vinterspel i Vancouver. 

– Vi har fått in en riktig legendar som expert och det känns nästan overkligt. Det ska bli kul att kunna bjuda våra tittare på hans expertis från en lång och framgångsrik karriär. Han har ju väldigt stor pondus och ett brett kontaktnät så han kommer bli en utmärkt expert, säger Emir Osmanbegovic till Dagens Media och fortsätter:

– Vi har ju gjort klart med Per Elofsson sedan tidigare. Nu har vi två starka namn i våra sändningar. OS är ju flera olika sporter, så vi får se vilka experter vi kommer ta in i framtiden.

Peter Forsberg själv ser fram emot sitt nya jobb.

– OS är och kommer alltid att vara speciellt för mig, med alla förväntningar, drömmar och framgångar. Tre Kronor är alltid en av guldfavoriterna och jag ser fram emot att följa den här generationens lag på nära håll som expert på Discovery Networks Sweden, säger Peter Forsberg i ett pressmeddelande.

Vinter-OS i Pyeongchang avgörs 9-25 februari 2018. Discovery Networks Sweden har sändningsrättigheterna för totalt fyra olympiska spel under perioden 2018-2024.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Discovery Networks

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.