Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Pernilla Wahlgren: ”Vi är ingen glamour-familj”

Publicerad: 11 Oktober 2016, 05:00
Uppdaterad: 11 Oktober 2016, 07:28

I ”Wahlgrens värld” ställer Pernilla Wahlgren dörren till sitt hem och liv på glänt. Premiären rosades av tittarna och mottagandet har varit ”100 procent positivt”, enligt Pernilla Wahlgren. Men det var långt ifrån självklart att hon tackade ja.


I förra veckan hade ”Wahlgrens värld” premiär – familjesåpan där ett filmteam under tolv veckor följt familjen Wahlgren.

Mottagandet föll väl ut. 396 000 personer såg det första avsnittet som hade en rating på 3,8 procent och tittartidsandel på 20,3 procent i Kanal 5:s huvudmålgrupp 15-44 år.

Pernilla Wahlgren säger till Dagens Media att reaktionerna varit ”helt otroliga”.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Tidigare har jag medverkat i större produktioner, som Let’s dance och Melodifestivalen. Då har det funnits de som tyckt att det varit jättehärligt att titta på och att sagt man varit bra. Samtidigt har det funnits många som skrivit elaka saker eller tyckt att man är helt ointressant. Men nu har det bara varit 100 procent positivt, det känns jätteroligt och helt sjukt.

Pernilla Wahlgren beskriver produktionen som öppenhjärtig och ärlig. Men det var långt ifrån självklart att tacka ja.

– Jag har fått förfrågan flera gånger tidigare men tackat nej, kanske just för att om man ska göra det måste man vara rakt igenom ärlig. Och vi är en ganska turbulent familj. Men när man visar sig som faktiskt är, tas det också emot bra. Jag tror att framgången beror på att vi är som vi är, och inte som den typiska glamour-familjen. Publiken gillar att vi är sköna och även om det är tjafs ibland lyser kärleken inom familjen igenom.

Du säger att ni är en turbulent familj. Vad bråkar ni om?

– Det är vanligt tjafs som hos alla familjer. Inget stora saker men alla har ett humör. Från min sida kan det handla om att de är stora barn och ska ta ansvar för sina egna saker och sig själva.

Hur har det känts att ha kameror omkring sig hela tiden?

– Det har varit speciellt. Men vi är ju också en familj där jag, Bianca och Benjamin varit väldigt mycket i offentligheten. På så sätt kände alla till hur man jobbar med ett helt filmteam som följer en. Men det är klart att om man har en dålig dag kommer det också att filmas. Och jag vet att Bianca tyckte det var lite jobbigt att ha med sig teamet när vi gick ut på restaurang.

Det här med att dina barn sover i din säng. Är det verkligen så?

– Haha, ja det är faktiskt så. Kanske inte alla samtidigt, men det är alltid någon som gör det. Jag tror att det bara blivit så. De tycker att min säng är stor och skön. Men visst är det lite roligt att ha två vuxna barn hemma som tjafsar om vems tur det är att sova i sin mammas säng, säger Pernilla Wahlgren och fortsätter:

– Sedan är det ju ingen pappa som ligger där heller.

Kan faktumet att de sover i din säng bidra till att det inte ligger en man där?

– Haha nej då, det gör det inte.  Skulle jag ta hem någon skulle de självklart inte få sova där.

Ni pratar en del om ditt kärleksliv. Kan man betrakta serien som en kontaktannons?

– Nej det vettefan, tvärtom tror jag, haha. Ur den aspekten kan det här nog vara det dummaste jag gjort, men jag är otroligt glad att serien mottagits så bra. Sådant vet man aldrig före premiären, så det känns helt sjukt bra.

Blir det en andra säsong av "Wahlgrens värld"?

– Det är faktiskt ingenting som vi har diskuterat. Det har bara varit fokus på de här elva programmen.

Vad händer annars i ditt liv för tillfället?

– Just nu håller jag på med familjemusikalen ”Sune – kaos i fredagsmyset”. Vi spelar den i Stockholm ett tag och sedan åker vi ut på Sverigeturné. Jag har också lite andra projekt vid sidan om, bland annat min egen klädlinje som går väldigt bra med två butiker. Och så har jag ju min blogg också. Det är lite allt möjligt, men just nu känns det otroligt skönt att få ett break ett tag. Det har varit väldigt intensivt.

Hur påverkas era egna varumärken att medverka i en familjesåpa?

– Jag vet faktiskt inte. Det är svårt att säga, men åtminstone för min och Biancas del är det positivt eftersom det handlar om oss. Benjamin har inte varit med lika mycket eftersom han vill fokusera på sin skivkarriär. Men jag och Bianca jobbar mycket utåt och har varsin blogg. Folk har gillat serien och det lär ju inte ha skadat oss i alla fall.

Hur mycket har trafiken på era bloggar ökat sedan premiären?

– Ingen aning faktiskt. Bianca är mycket bättre på det där och jag vet att hon fick 2 000 nya följare på Instagram direkt efter premiären, säger Pernilla Wahlgren.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.