Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Per Simonsson till Jarowskij

Publicerad: 6 februari 2020, 13:47

Foto: Stefan Tell

Produktionsbolaget Jarowskij rekryterar drama-tungviktaren Per Simonsson.


Ämnen i artikeln:

Jarowskij

Per Simonsson har jobbat som regissör och manusförfattare i 20 år. Bland hans alster finns bland annat julkalendrarna ”Tjuvarnas Jul” och ”Selmas Saga”. Han har även regisserat långfilmen ”Trollkarlens Dotter”, tv-serien ”Svartsjön” och TV4:s ”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet”.

 – Vår ambition är att jobba med de absolut bästa i branschen och därför är vi både glada och stolta över att Per valt att börja hos oss. Med Per blir vår framgångsrika och skarpa dramaavdelning nu rakbladsvass, vilket konkurrensen i dramabranschen idag kräver. Alla som sett vad Per skrivit och regisserat, senast den unisont hyllade Ture Sventon, förstår hur lyckligt lottade vi är som får honom till vårt lag, säger Iréne Lindblad, vd för Jarowskij, i ett pressmeddelande.

Produktionsbolaget Jarowskij ingår Banijay Group och står bakom många filmer, tv-format och serier som nått framgångar på senare år. bland annat serierna ”Vår tid är nu”, ”Solsidan” och Svartsjön. 

- Jarowskij har gjort några av de bästa drama- och humorproduktionerna i Sverige de senaste åren. Jag ser fram emot att bli en kreativ del av deras dramaavdelning för att tillsammans utveckla nya fantastiska produktioner, kommenterar Per Simonsson, som kommer att jobba på Jarowskijs dramaavdelning.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Jarowskij

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.