Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Per Schlingmanns Almedalen-roman blir serie på Viaplay

Publicerad: 4 Juni 2018, 07:50
Uppdaterad: 4 Juni 2018, 07:58

Niklas Engdahl (Bonusfamiljen) spelar en karriärsdriven näringsminister, Nanna Blondell (Hassel) hans pressekreterare och Ebba Hultkvist Stragne (Skärgårdsdoktorn) gör comeback i en ledande roll. Foto: Johan Paulin/Fundament Film

Per Schlingmanns bok "I maktens öga" blir originalserie på Viaplay. "Att inspelningen kan ta avstamp i den pågående Almedalsveckan under ett valår kunde inte ge oss bättre förutsättningar", säger han.


Ämnen i artikeln:

ViaplayPer Schlingmann

Inför förra årets Almedalsvecka släppte Per Schlingmann, politisk strateg som gjorde sig ett namn som hjärnan bakom "Nya Moderaterna", sin första skönlitterära bok kallad "I maktens öga".

Händelseförloppet utspelar sig just under politikerveckan i Almedalen, och en av nyckelscenerna äger rum under veckans största event – DJ-battle som arrangeras av Dagens Media.

Nu skapar Viaplay den nya originalserien "Den inre cirkeln" baserad på boken. Inspelningen börjar under Almedalsveckan 2018.

– Vi är oerhört stolta över att få skapa ett nytt skarpt drama med Per Schlingmann som har en unik inblick i en värld som vi alla vill veta mer om. Det här blir en svensk mix av House of Cards och Empire där starka karaktärsporträtt driver en mångbottnad historia om det politiska livet bakom fasaden, säger Fredrik Ljungberg, programdirektör på Viaplay, i ett pressmeddelande.

"Den inre cirkeln" är en berättelse om några människor som lever i eller i närheten av den politiska världens absoluta centrum, under några heta sommardagar i Almedalen.

Niklas Engdahl (Bonusfamiljen) spelar en karriärsdriven näringsminister, Nanna Blondell (Hassel) hans pressekreterare och Ebba Hultkvist Stragne (Skärgårdsdoktorn) gör comeback i en ledande roll.

– Det ska bli fantastiskt att få ta berättelsen vidare i ett nytt format. Av reaktionerna på boken har jag märkt att intresset är stort kring vad som pågår i kulisserna bakom de polerade politiska utspelen. Att inspelningen kan ta avstamp i den pågående Almedalsveckan under ett valår kunde inte ge oss bättre förutsättningar, säger Per Schlingmann i pressmeddelandet.

"Den inre cirkeln" produceras av Håkan Hammarén på Fundament Film. Konceptuerande regissör och huvudförfattare är Håkan Lindhé.

Viaplay-originalet i åtta delar kommer att lanseras under 2019.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ViaplayPer Schlingmann

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.