Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Patrick Svensk lämnar MTG

Publicerad: 28 maj 2014, 05:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:35

UPPDATERAD. I höstas köpte MTG produktionsbolaget Nice Entertainment Group. Nu lämnar MTG-veteranen och den tidigare MTG Studios-vd:n Patrick Svensk mediekoncernen.


MTG:s förvärv av Nice Entertainment Group slutfördes i november förra året. Affären innebar bland annat att MTG Studios bytte namn till Nice Entertainment Group.

Nu står det klart att MTG Studios tidigare vd Patrick Svensk, i dag vd och ordförande för Nice Entertainment Group samt vice vd för innehåll på MTG, slutar.

Han ersätts av Morten Aass, som var vd för Nice Entertainment Group när MTG köpte bolaget.

Morten Aass har tidigare varit vd för ProsiebenSat1:s fri-tv-kanaler i Norge.

I Nice Entertainment Group ingår bland andra Strix Television, Titan, Baluba, Redaktörerna och Moskito.

– Jag och Hans-Holger (Albrecht, tidigare vd på MTG, reds anm.) hade en plan för hur vi skulle bygga verksamheten redan innan jag kom in. Nu har jag kört i tre år och det har gått jäkligt bra så det är ett lämpligt tillfälle att sluta. Sedan var jag och MTG inte helt hundra procent överens om vissa grejer och det gjorde att jag kände att det var dags att gå.

Vad är det ni är oense om?

– Inga stora saker som kommer påverka bolaget men det är tillräckligt för att jag känner att vi inte ska jobba ihop mer. Mer än så kan jag inte gå in på det.

Vad ska du göra nu?

– Nu ska jag koncentrera mig på att ha en lång och skön sommar. Nice Entertainment Group är i väldigt bra form och människorna där är fantastiska så det behöver jag inte oroa mig för.

Är det här sista gången du lämnar MTG?

– Haha, man ska aldrig säga aldrig, men just nu känns det definitivt som att jag inte ska göra comeback en tredje gång.

Jørgen Madsen Lindemann är vd och koncernchef på MTG:

– Jag vill tacka Patrick för hans arbete med att bygga upp MTG:s innehållsverksamhet under de senaste 2,5 åren. Patrick började sin karriär på MTG för mer än 20 år sedan och kom tillbaka med ett tydligt mandat att etablera en betydligt större närvaro för MTG i innehållsbranschen. Att ta vår innehållsverksamhet från sex bolag i fem länder till 28 bolag i 16 länder är en stor bedrift, och vi önskar honom allt gott i framtiden, säger han i ett pressmeddelande.

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev