Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Patrick Ekwall gör comeback som sportreporter – på Youtube

Sportprofilen Patrick Ekwall lanserar talkshow på Youtube i samarbete med Leo Vegas.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 07 Februari 2017, 07:33
Uppdaterad: 07 Februari 2017, 07:59

Ämnen i artikeln:

TV4Youtube

I september 2016 tvingades Patrick Ekwall bort från TV4, efter 23 år hos kanalen.

– Det var ett slag i ansiktet. Helt sjukt. Jag fattade ingenting, jag visste inte vad jag skulle ta mig till, sade sportprofilen då till Expressen.

I december stod det dock klart att Patrick Ekwall inlett ett samarbete med spelbolaget Leo Vegas sport, och har under vintern setts i reklam från företaget.

I kommer nästa steg i samarbetet med Leo Vegas, när man lanserar talkshowen "Ekwall Show" på Youtube.

Programmet kommer att gästas av svenska och utländska stjärnor som är intressanta för att de på ett eller annat sätt satt sin prägel på sportvärlden.

Patrick Ekwall berättar själv för Expressen att idén till programmet var hans egen.

– Jag kände ganska snabbt efter att jag fick lämna TV4 att jag ville göra tv igen. Det var inget annat svenskt tv-bolag som hörde av sig, vilket inte var oväntat. Men då fick jag se mig om efter andra alternativ, säger han.

Att få lov att återvända till rollen som reporter i rutan är något Patrick Ekwall ser fram emot, och han menar att att reaktionerna över bytet från TV4 till ett spelbolag har varit mildare än vad han hade förväntat sig.

– Det är klart att det finns en och annan journalistmurvel som tycker det här är för jävligt. Men det har varit mindre hätskt och kritiskt för att man går över till "djävulen själv", som många vill se det, än vad jag trodde. Det kan vara att vi lever i en värld där man inte tycker att det är så konstigt, säger han.

Den 25 mars har "Ekwall Show" premiär på Youtube.

Ämnen i artikeln:

TV4Youtube

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.