Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Paris vill stämma Fox News

Publicerad: 21 januari 2015, 07:50
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Paris borgmästare Anne Hidalgo vill stämma tv-kanalen Fox News efter uttalanden om platser i Europa som "tagits över" av muslimer.


Ämnen i artikeln:

Fox News

Det var i en intervju med den egna kanalen som Fox News "expert på terrorism", Steven Emerson, hävdade att flera orter i Europa blivit "totalt muslimska" dit icke-muslimer inte vågar sig in.

Uttalandet, som bland annat rörde Birmingham, gjorde Storbritanniens premiärminister David Cameron rasande, som kallade Steven Emerson för "en komplett idiot".

Fox News har fått mycket kritik för Steven Emersons uttalanden om så kallade "no-go zones", särskilt med tanke på hur nära inpå terrorattentatet mot Charlie Hebdo det var.

Även i andra inslag har Fox News pratat om de "muslimska zonerna" i Europa och kanalen anklagas för att skildra muslimer på ett negativt sätt.

I en intervju med CNN går nu även Paris borgmästare Anne Hidalgo till attack mot Fox News.

Enligt henne har Fox News smutskastat staden.

– Det här är en förolämpning mot vår stad, jag tycker att vi måste gå till domstol och stämma Fox News för att bli kvitt dessa ord, säger Anne Hidalgo till CNN.

I en intervju med CNN svarar Fox vice vd Michael Clemente på kritiken:

– Vi känner empati för fransmännen som nu läker sina sår i samband med att de återgår till sina vardagliga liv. Dock så anser vi att borgmästarens kommentar angående en stämning är missriktad.

LÄS ÄVEN:

Markus Jacobsson

Ämnen i artikeln:

Fox News

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev