fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Paramounts streamingtjänst nylanseras på den svenska marknaden

Publicerad: 15 september 2020, 13:25

Streamingtjänsten Paramount Plus ska återlanseras. Då får tjänsten bland annat en egen app och fylls med dubbelt så mycket innehåll.

Ämnen i artikeln:

Streaming

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Samma dag som Disney Plus släpps på den svenska marknaden står det klart att Paramount biffar upp konkurrensen. Nu aviserar den amerikanska tv-jätten att man tar nya kliv på streamingmarknaden.

Paramount Plus lanserades i Sverige redan 2017, men utökas i början av nästa år från att vara en del av kabel-tv-paket till att även bli en streamingtjänst tillgänglig i appformat.

I och med nylanseringen görs en större satsning på innehåll och tjänsten ska då omfatta fler än 6000 avsnitt och filmer. Bland de nya premiärerna märks bland annat ”First Ladies”, ”Lioness”, ”The Offer” och CBS All Access-innehåll som ”Guilty Party” och ”The Harper House”.

Paramount Plus, som ägs av Viacom CBS, innehåller format från Showtime, CBS, Paramount Network, Comedy Central, MTV, Nickelodeon och Paramount Pictures. 

Men det är inte bara i Sverige som streamingtjänsten lanseras. Den kommer även till övriga Norden, Australien och Latinamerika under våren 2021.

– I och med den globala lanseringen av Paramount Plus är vi redo att bli en lika kraftfull spelare på streamingmarknaden som vi är på den linjära tv-marknaden. Genom att använda det ikoniska Paramount-varumärket, den branschledande infrastrukturen från Viacom CBS, tillsammans med det maxade innehållet, blir Paramount Plus en underhållningsupplevelse som kommer att skaka om hela streamingindustrin, säger David Lynn, vd på Viacom CBS Networks International, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN:
Allt du behöver veta om Disney Plus lansering
Netflix-chefen ökar trycket i Norden: ”Vi ska hitta de mest fantastiska historierna i Sverige”
Så ska HBO Nordic satsa på lokala originalserier

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev