Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Paramount Network stoppar ”Cops”

Publicerad: 10 juni 2020, 06:28

Foto: Skärmdump från Youtube

Protesterna mot polisbrutalitet har fått Paramount Network att tänka om kring programmet.


Den 15 juni skulle säsong 33 av ”Cops” ha premiär på Paramount Network. Men nu stoppas programmet för gott, det skriver New York Times

”'Cops” går inte på Paramount Network och vi har inga aktuella eller framtida planer för att det ska återvända”, säger en talesperson från kanalen i ett uttalande. 

Beslutet fattas i ljuset av de massiva protesterna mot rasism och polisiärt övervåld som pågått i USA och världen över efter att den svarta amerikanen George Floyd kvävts till döds under ett polisingripande.

Spike TV, Paramount Pictures föregångare, plockade upp programmet 2013 efter att det rullat i 25 säsonger på Fox. 

Programmet har tidigare kritiserats. Redan 2013 inledde medborgarrättsgruppen Color of Change en protestkampanj för att få Fox att förnya programmet och få annonsörer att dra tillbaka sin annonsering. 

Programmet har tjänat pengar på att ”förvrängda och avhumaniserande skildringar av svarta amerikaner och det straffrättsliga systemet”, sade organisationen då. Kritiken handlade också om att polisen alltid utmålas som hjälten i programmet och de onda skurkarna alltid åker dit. 

– Det här är rätt beslut och jag vill hylla Paramount för att vara en av de första. Vi vill se mer, säger Rashad Robinson, vd för Color of Change, till NYT om att programmet nu stoppats flera år senare. 

– De här realityserierna om poliser som glorifierar polisen men aldrig kommer visa den djupa nivån av polisvåld är inte verkligheten, det är pr för rättsväsendet. Rättsväsendet behöver inte pr. De behöver ansvarsskyldighet i detta land. 

I Sverige har ”Cops” tidigare visats på TV3 men sänds numera på TV6 och TV10. 

Dagens Media har sökt Nent som har bett om att få återkomma med en kommentar. 

 

 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev