Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Pär Lernström leder TV4:s första virtual reality-format

Publicerad: 19 Maj 2016, 08:15
Uppdaterad: 19 Maj 2016, 08:24

TV4 utvecklar nu sin satsning på virtual reality med nya programmet ”Veckans 360”, som leds av Pär Lernström.


Ämnen i artikeln:

TV4

I det nya programmet ”Veckans 360” bjuder programledare Pär Lernström in gäster för att tillsammans testa hisnande upplevelser, såsom att hoppa fällskärm och köra Formel 1-bil, som tittarna kan ta del av i mobil, VR-headset, tablet och dator.

– Virtual reality ger en annan upplevelse än traditionell rörlig bild och vi vill ta med användarna på den här resan. 2016 spås bli ett genombrottsår för VR och "Veckans 360" är ett viktigt nästa steg i vår VR-strategi. Det ska bli fantastiskt spännande att se hur vi med den här tekniken även i framtiden kan skapa den bästa tv-underhållningen, säger Per Åström, innovationschef, i ett pressmeddelande.

TV4 har tidigare testat virtual reality-teknik, som ger användarna möjlighet att konsumera rörlig bild i 360-grader, bland annat kring programformat som "Idol", "Så mycket bättre" och sändningar från Stockholm Open. Men också i reportageform för TV4Nyheterna, när Stefan Borg skildrade valet i Burma i 360. Och nu tas alltså ett nytt kliv – ett helt eget format.

"Veckans 360" produceras av ENT och Pär Lernströms produktionsbolag Oh-deer och sänds i höst på de TV4-plattformar som stöder 360-funktionalitet.

 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.