Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Över miljonen såg TV4:s nya originalserie

Publicerad: 8 april 2020, 12:50

På tisdagskvällen hade C Mores och TV4:s nya svenska deckare om konstapeln Evert Bäckström premiär på TV4.

Foto: Daniel Ohlsson/C More/TV4

Premiären av TV4:s nya, stora dramasatsning Bäckström, som bygger på Leif GW Perssons böcker, lockade över 1 miljon tittare.


Ämnen i artikeln:

Leif GW PerssonTV4C More

Klockan 21.00 på tisdagskvällen hade TV4:s nya kriminaldrama Bäckström premiär i TV4. Totalt bänkade sig 1 055 000 tittare framför tv:n, enligt siffror från MMS. Ratingen i huvudmålgruppen 15–64 landade på 7 procent och tittartidsandelen på 28,3 procent.

På C More hade Bäckström premiär redan den 23 mars. När TV4 räknar ihop det totala antalet tittare linjärt och digitalt på TV4, TV4 Play och C More landar siffran på 1,5 miljon.

– Över 1,5 miljoner tittare på det första avsnittet av Bäckström – detta är helt enastående! Bäckström är ett klassiskt kriminaldrama med inslag av humor och värme vilket gör serien helt unik i sin genre, och som jag också tror att tittarna uppskattar i tider som annars präglas av dystra besked. Det är roligt att säsongen nu är i gång på alla våra plattformar och att vi tillsammans får följa Evert Bäckström och gänget i arbetet med den rafflande mordgåtan, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent för Bäckström på C More och TV4.

Bäckström bygger på Leif GW Perssons böcker och sänds i sex delar under våren.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Leif GW PerssonTV4C More

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev