Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Över miljonen för Modus

Publicerad: 24 September 2015, 06:35
Uppdaterad: 11 Februari 2016, 12:49

TV4 bjöd på två premiärer igår – dramasatsningen ”Modus” och säsongsstarten av ”Bonde söker fru”.


Ämnen i artikeln:

TV4

Den nya kriminalserien ”Modus” är baserad på Anne Holst bästsäljare Frukta. Totalt ska serien sändas i åtta delar. Igår var det alltså dags för premiäravsnittet klockan 21.00.

Totalt sågs ”Modus” av 1 220 000 tittare. Ratingen i TV4:s huvudmålgrupp 15-64 år landade på 12,5 procent. Tittartidsandelen uppgick till 36,4 procent.

– Det känns helt fantastiskt, jag började gråta, säger dramachefen Josefine Tengblad om tittarsiffrorna.

Hade ni förväntat er att nå över en miljon?

– Det går ju nästan inte att göra det. Det här är ett helt nytt format och man ska sätta en helt ny värld. Det är väldigt tufft idag med all konkurrens, säger hon till Dagens Media och fortsätter:

– Det känns så klart helt fantastiskt när något man har jobbat med intensivt i tre år, och som många investerat så mycket i, fungerar.

Josefine Tengblad säger även att programmeringen direkt efter ”Bonde söker fru” var lyckad.

Vad tror du om fortsättningen av säsongen?

– Man måste ju vara realist och det är klart att vi kommer att tappa tittare till nästa avsnitt, så är det ju alltid. Men vi fick en väldigt fin respons på sociala medier igår så det viktigaste är ändå att vi har skapat ett intresse. Serien blir bara mer och mer spännande.

Före ”Modus” sände TV4 säsongspremiären av ”Bonde söker fru” – klockan 20.00. Programmet lockade nästan lika många tittare som förra årets premiär, och sågs av totalt 1 250 000 tittare.

Ratingen landade på 12,2 procent, vilket också är på samma nivå som förra året. Andelen minskade något till 37,6 procent. Bland kvinnor 25-59 år ökade däremot tittartidsandelen något jämfört med förra året och hamnade på 43 procent.

”Halv åtta hos mig” lockade 665 000 tittare och hade en rating på 6,4 procent och en andel på 26,1 procent.

”Modus” produceras av Miso Film Sverige.

Samtliga siffror är preliminära från MMS.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.