Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Över 500 anmälningar mot Uppdrag Granskning

I går sändes Uppdrag gransknings avsnitt #metoo och Fredrik Virtanen. Sedan dess har över 500 anmälningar kommit in till Granskningsnämnden för radio och tv.

Linnea Kihlström

anna.dohmers@dagensmedia.se


Publicerad: 31 Maj 2018, 12:05
Uppdaterad: 31 Maj 2018, 12:09

Ämnen i artikeln:

Uppdrag Granskning

Fredrik Virtanen medverkar i onsdagens Uppdrag Granskning. Foto: SVT.

På onsdagskvällen sändes ett extrainsatt Uppdrag granskning där höstens uppmärksammade publiceringar kring den tidigare Aftonbladet-medarbetaren Fredrik Virtanen, som anklagats för sexövergrepp, granskades. Programmet hade då legat uppe på SVT Play sedan 06.00.

Efter publiceringen har Granskningsnämnden för radio och tv tagit emot mer än 500 anmälningar mot programmet. I ett pressmeddelande skriver nämnden att den kommer att granska programmet.

”Vi har inlett vår handläggning av anmälningarna. Det går i nuläget inte att uppge hur lång handläggningstiden kommer att bli.”

Granskningsnämnden prövar innehållet i marksända program utifrån bestämmelser om bland annat krav på opartiskhet, saklighet och respekt för privatlivet.

Avsnittet #metoo och Fredrik Virtanen har fått kritik såväl innan som efter publicering, bland annat av Medievärldens kolumnister Isobel Hadley-Kamptz och Peo Wärring.

Ämnen i artikeln:

Uppdrag Granskning

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.