Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Oväntade många nya kunder till Netflix

Publicerad: 17 oktober 2019, 05:58

Foto: Janne Næss

Netflix visar stark tillväxt i antalet abonnenter men medger samtidigt att konkurrensen från Disney och Apple är skadlig.


Ämnen i artikeln:

Netflix

Netflix presenterar sin tredje kvartalsrapport och uppvisar en något högre omsättning än väntat, skriver Di. Omsättningen landade på 5,3 miljarder dollar, jämfört med prognosen på 5,2 miljarder. 

Mest oväntat var den stora ökningen i antalet abonnenter. Hela 6,77 miljoner nya tittare tecknade tjänsten under det tredje kvartalet. Däremot låg antalet prenumeranter i USA – 517 000 – under estimerade 802 000. 

LÄS ÄVEN: Streamingmarknaden – snart ett giganternas priskrig 

Netflix spår att bolaget ska lyckas dra till sig totalt 7,6 miljoner nya abonnenter under det kommande kvartalet. 

En annan spännande utveckling är att Netflix i rapporten medger att konkurrensen från andra streamingaktörer som Disney+ och Apple+ och HBO Max kommer skada tillväxten i nya abonnenter, skriver Marketwatch.

”Det kan uppstå en blygsam motvind för vår tillväxt kortsiktigt, och vi har försökt att ta med det i vår vägledning”, skriver Netflix i rapporten

Tidigare har Netflix spelat ned konkurrensen från andra streamingaktörer. I rapporten skriver de dock också att man kommer ha en fortsatt god tillväxt långsiktigt. 

Intressant är också Netflix test av en ”mobile only”-strategi på fler marknader. Ett billigare Netflix-erbjudande för enbart mobilen rullades ut i Indien i juli och Netflix skriver att de är nöjda med resultaten. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev