Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

OTW hämtar programchef från Baluba

Publicerad: 29 januari 2013, 10:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:57

Karin Bäckmark blir ny programchef på OTW Television. Hon lämnar därmed rollen som producent och programutvecklare på Baluba.


Ämnen i artikeln:

Forma Publishing GroupAnders KnaveOTWBaluba

– Jag är jättepeppad på min nya tjänst. Det är spännande att få vara med och se hur tv utvecklas. OTW ligger i framkant och jobbar mycket med webb och mobil. Dessutom har de några av mina favoritprogram – däribland Ernst, säger Karin Bäckmark till dagensmedia.se.

Sammanlagt har hon arbetat i tio år i tv-branschen. Innan anställningen på Baluba jobbade hon bland annat på Titan.

– Jag har varit på nästan alla bolag inom branschen och tar med mig väldigt mycket från vart och ett av dem. En utmaning blir att knyta till sig bra folk och att få dem att må bra och göra sitt bästa i en omvälvande bransch, säger Karin Bäckmark.

Med Karin Bäckmark får OTW Television en långsiktig lösning på programchefspositionen. Magnus Abrahamsson, som varit tillförordnad programchef i ett knappt år, valde i december att lämna OTW för att kunna återgå till programutveckling.

– Fantastiskt roligt tycker vi på OTW. Karin är en synnerligen duktig producent med utmärkt känsla för innehåll och kvalitet. Hon kommer att komplettera den övriga televisionsledningen på ett perfekt sätt, säger Anders Knave, vd för OTW, till dagensmedia.se.

OTW Television har under senaste året gjort flera strukturförändringar för att utveckla bolaget.

– Med Karin faller sista pusselbiten på plats. Nu har vi en process och ansvarsfördelning som ger stadga och styrka åt arbetet. Vilket kommer att märkas internt men även framgent för våra kunder och samarbetspartners, säger Anders Knave.

Karin Bäckmark är mammaledig just nu och tillträder sin nya tjänst till sommaren.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.