Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Östersund vidare i Europa League – så många såg matchen

Publicerad: 24 november 2017, 10:03
Uppdaterad: 24 november 2017, 10:49

Över en halv miljon tittare bänkade sig när ÖFK gick vidare i Europa League – och kopierade herrlandslaget.


Ämnen i artikeln:

Kanal 9DiscoveryEurosport

Snökaos och frågetecken kring spelarkontrakt.

Det verkade inte spela någon som helst roll när Östersunds FK jagade avancemang i Europa League. Ett 1-0-mål i första halvlek och utropstecknet Samman Ghoddos-2-0-mål senare är Jämtlandsklubben redo för Europa-spel efter nyår, den första svenska klubben på tio år.

Hemmamötet mot ukrainska Zorya Luhansk sändes på Kanal 9. Första halvlek sågs av 332 000 tittare och andra av 440 000.

Matchen bidrog starkt till att Discovery var största tv-hus i primetime på torsdagskvällen med en tittartidsandel på 27,3 procent, i huvudmålgruppen 15-44 år.

Som mest bänkade sig 557 000 tittare. En siffra som innebär att man inte slår Kanal 9:s tittarrekord från Östersunds förlust mot Athletic Bilbao.

Sportchefens blinkning till Aftonbladet

Efter slutsignalen, i samband med att Kanal 9:s programledare Karin Frick och expert Hasse Backe intervjuade lagets tränare Graham Potter, kopierade ÖFK det svenska herrlandslaget.

Svenska fotbollslandslaget studiostormning, efter de blivit VM-klara, innebar dans och ett studiobord i "pinnved". Östersunds studiostormning innefattade dans, men däremot inget trasigt studiobord.

 

Efter landslagets stormning berättade lagets kapten Andreas Granqvist för Aftonbladet att "man blivit tvingade att göra det". Uppgifter som Kanal 5 själva kommenterade genom orden: "Vad som är helt omöjligt är att regissera ett nationellt glädjefnatt" och "det som händer det händer”.

Om Östersunds kopiering var riggad eller inte får låtas vara osagt. På Twitter skickade Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery och Eurosport, hursomhelst en blinkning till Aftonbladet:

 

Östersund har fortfarande en match kvar att spela i Europa League-gruppspelet. Torsdagen den 7:e december spelar de om gruppseger mot Hertha Berlin.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kanal 9DiscoveryEurosport

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.