Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag19.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Ola Lindholm om Mello-succén: "Inte där för att vinna"

Publicerad: 11 Mars 2013, 08:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:53

KP:s tidigare chefredaktör Ola Lindholm om Mello-succén med Sean Bananan – och sitt nya öliv utanför Lysekil.


Ämnen i artikeln:

KamratpostenExpressenOla Lindholm

För två år sedan rasade Ola Lindholms liv samman i samband med den uppmärksammade kokaindomen.

En dom som kostade den barnkäre programledaren och chefredaktören sitt jobb både på SVT:s "Wild Kids" och på Kamratposten.

Därmed blev helgens Melodifestival en välkommen revansch för Ola Lindholm, som varit med och skrivit bidraget "Copacabanana" tillsammans med Sean Banan.

– Jag hjälpte honom att skriva texter till första skivan och vi har gjort hela hans nya platta tillsammans. Vi känner varandra väl och jag har massor av erfarenheter av att göra shower och liknande, säger Ola Lindholm till dagensmedia.se och fortsätter:

– Därför passade det bra att jag hjälpte till med "Copacabanana".

Bidraget hamnade på sjätte plats, är du nöjd?

– Fruktansvärt nöjd. Det är väl fantastiskt att en man i vingar och blöja blir nummer 6 av totalt 32 bidrag. Det är en formidabel framgång. Särskilt med tanke på att vi ligger etta på Digilistan.

Enligt Ola Lindholm var han och Sean Banan aldrig med i Melodifestivalen för att vinna.

– Däremot är vi väldigt lyckliga över Mr Klitos Klitous 12-poängare. Det var kanske det roligaste tv-ögonblicket det här året, säger Ola Lindholm och skrattar.

– Jag såg framför mig hur hela svenska folket tappade hakorna och undrade vad det är som händer. Sedan räddades situationen men det var väldigt roligt.

Var det en rolig efterfest?

– Det var det säkert men jag var bara där en timme och drack ett glas champagne. Sedan åkte jag hem till min son som var på hotellrummet.

I dag har Ola Lindholm också lämnat jobbet som creative producer på produktionsbolaget ITV Studios, vilket var den tidigare programledarens första jobb sedan han dömdes för narkotikabrott.

Istället jobbar han med hemliga projekt på SVT.

– Jag flyttade till Västkusten så det var av helt naturliga skäl. Det är svårt att jobba på kontor i Stockholm när man bor på Västkusten. Så det är inga som helst konstigheter med det.

Vart bor du?

– Jag bor på Skaftö som ligger utanför Lysekils kommun.

Det låter härligt.

– Det är det.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.