Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Ökat resultat för MTG

Publicerad: 22 april 2015, 05:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:03

För perioden januari till mars 2015 uppvisar MTG ett ökat rörelseresultat på 105 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

MTG

I MTG:s kvartalsrapport för januari till mars visar bolaget nettoomsättning på drygt 3,7 miljoner kronor. Det är en ökning på cirka 104 000 kronor jämfört med samma period föregående år.

MTG:s rörelseresultat före engångsposter slutade på 337 miljoner kronor. Det kan jämföras med perioden januari till mars 2014 då rörelseresultatet före engångsposter uppgick till 301 miljoner kronor.

Det totala rörelseresultatet (EBIT) uppgår till 415 miljoner kronor. Det är en ökning med drygt 37,9 procent jämfört med tidigare år då EBIT var 310 miljoner kronor

Årets EBIT omfattar en engångspost för realisationsvinsten från försäljningen av Sappa. Den vinsten uppgår, enligt kvartalsrapporten, till 77 miljoner kronor.

– Vi fortsätter att vidta åtgärder för att fokusera och balansera våra kostnader och investeringar, allt i syfte att se till att vi är så relevanta och konkurrenskraftiga som möjligt, säger Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef på MTG, i ett pressmeddelande.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.