tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Ökad vinst för MTG

Publicerad: 23 oktober 2014, 06:53
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:25

Viaplay kompenserar för tappet linjärt, enligt MTG. Men utvecklingen i Ryssland oroar.


KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


MTG redovisar en nettoomsättning på 3,7 miljarder kronor för tredje kvartalet 2014. Det är en ökning med 12 procent, exklusive valutaeffekter, jämfört med samma period 2013. Den organiska tillväxten var 5 procent.

Rörelseresultatet för tredje kvartalet blev en vinst på 329 miljoner, en ökning med 14 procent jämfört med 2013.

Fri- och betal-tv-verksamheten i Norden ökade både försäljning och vinst under kvartalet, framför allt till följd av ökat tittande på Viaplay. Enligt MTG mer än kompenserar tillväxten för betaltjänsten Viaplay för det förlorande tittandet på linjär tv, som accelererade i Sverige under september.

Lagförändringar i Ryssland, som förhindrar utländskt ägande över en viss nivå, träder i kraft 2016. Innan dess måste MTG ändra sitt ägande i ryska tv-bolag.

" Vi tittar på möjliga lösningar för alla berörda verksamheter och vi utvärderar en rad möjliga utfall för att säkerställa att vi följer lagändringarna", skriver MTG i rapporten.

Från och med nästa år gäller dessutom reklamförbud i ryska betal-kanaler, vilket MTG, enligt rapporten, redan känner av effekterna av.

Inför nästa år räknar MTG med ökade intäkter och rörelsemarginal för betal-tv-verksamheten i Norden, samtidigt som tv-verksamheten på tillväxtmarknaderna kommer att påverkas negativt av valutaeffekter.

Tappet inom linjär tv väntas innebära ökade priser på tv-reklam under nästa år.

" Vi ser nyttan av de investeringar som vi har gjort, som lett till ökad försäljning och ökade vinster. Samtidigt står vi inför utmaningar i Ryssland och vi arbetar med att försöka hitta lösningar", säger MTG:s koncernchef Jørgen Madsen Lindemann i en kommentar till rapporten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev