Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Oförändrat läge för tv-husen efter Brexit

Publicerad: 31 januari 2020, 13:19

I natt tar Storbritannien klivet ut ur EU men tv-husen är fortsatt fåordig kring vilka konkreta förändringar som är att vänta.


Ämnen i artikeln:

BrexitDiscoveryNENT Group

Vid midnatt lämnar Storbritannien EU även om landets rättigheter och skyldigheter som EU-medlem kommer förbli desamma fram till årsskiftet 2020/2021. 

För tv-husen Nent och Discovery innebär det att de tvingas söka sändningstillstånd i andra länder. Sedan tidigare har Discovery kommunicerat att de sökt och fått tillstånd i Tyskland för majoriteten av tv-husets nordiska kanaler. 

– Det är ”business as usual” under övergångsperioden, säger Daniel Lagerqvist, kommunikationsdirektör på Discovery, när Dagens Media hör av sig för att fråga hur nattens utträde påverkar tv-huset. 

LÄS ÄVEN: Nent kan sända från Sverige – så påverkas reklamen

Nent har i stället en helt annan strategi då de planerar att söka sändningstillstånd i Sverige eller något av de andra nordiska länderna. 

– Under övergångsperioden förändras ingenting men vi kommer att söka licens för våra kanaler och streamingstjänster i ett annat land. Norden faller sig som ett naturligt val för oss, där Sverige är ett av alternativen, säger Tobias Gyhlénius, ansvarig för externkommunikation på Nent, till Dagens Media. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BrexitDiscoveryNENT Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News