Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

"Oerhört spännande och kul"

Publicerad: 14 januari 2014, 07:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:51

Hasse Aro om nya jobbet på TV4.


Dagens Media kunde tidigare idag berätta att Hasse Aro blir en TV4:s kriminalexperter, och ska synas i Nyhetsmorgon och i nyhetssändningarna.

Uppgiften bekräftas nu i ett pressmeddelande från TV4:

– Hasse Aro är en journalist och tv-profil med sällsynt erfarenhet och trovärdighet inom kriminaljournalistiken. Vi vill ge våra tittare en mer löpande och initierad rapportering om aktuella rättsfall, brottslighet och brottsoffer och därför är vi otroligt glada att Hasse tar klivet över till TV4, säger Åsa Sjöberg, programdirektör för allmän-tv på TV4-Gruppen.

Hasse Aro ska kommer att synas i ”Nyhetsmorgon” under våren 2014.

– Med Hasse Aro vässar vi Nyhetsmorgon ytterligare. Vi är storligen nöjda med att Aro med sin tv-mässiga och analytiska krimbevakning tar klivet över till oss och våra tittare, säger Marit Danielsson, faktachef på TV4 och exekutiv producent för Nyhetsmorgon, i pressmeddelandet.

Hasse Aro själv säger till Dagens Media:

– Det känns väldigt spännande och lite läskigt att gå till TV4.

Hur tycker du att Efterlyst har utvecklats?

– När Leif GW slutade kände jag: "Nu är det kört", eftersom programmet byggde så mycket på honom. Något som de har utvecklat ännu mer i "Veckans brott" i SVT, som bygger ännu mer på honom. Jag trodde alltså inte vi skulle klara att ta programmet vidare, men det gjorde vi och det handlar om att konceptet är starkare än programledaren.

Vem tycker du ska ta över Efterlyst efter dig?

– Jag skulle nog se om man inte kunde få in en kvinna som är yngre än jag, vilket de flesta är (skratt). Det tror jag skulle vara ett sätta att förnya programmet.

 

LÄS OCKSÅ:

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev