Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nytt tv-bråk på gång – TV4 vill bryta med Com Hem

Publicerad: 15 april 2015, 12:36
Uppdaterad: 28 januari 2016, 12:56

Efter Telias släckning av SBS Discovery – nu planerar TV4 att säga upp avtalet med Com Hem.


Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryCom hemTV4

Enligt uppgifter till Dagens Media har TV4 långtgående planer på att säga upp sitt avtal med Com Hem, som löper ut under hösten.

Anledningen är att Com Hems Tivo-satsning inte har levererat som operatören utlovat.

I samband med att inspelningstjänsten Tivo lanserades ska Com Hem, enligt källor till Dagens Media, ha lovat TV4-gruppen stora volymökningar, och fick därför rättigheterna för att distribuera TV4 över internet utan kostnad.

Eftersom Tivo inte levererat som Com Hem lovat, hotar TV4 nu att säga upp avtalet med operatören, och kräva förbättrade villkor. 

David Österlund, distributionschef på TV4-gruppen, vill inte kommentera planerna att säga upp avtalet.

– Jag vill inte ge några kommentarer kring vårt avtal med Com Hem, säger han.

Inte heller Com Hem vill diskutera avtalet med TV4.

–Den dialog som vi har med TV4 och andra programbolag för vi helst med dem och inte via medierna, säger Com Hems presschef Fredrik Hallstan.

TV4:s planer att säga upp avtalet kommer kort efter att Telia släckte SBS Discoverys kanaler för sina tv-kunder, eftersom parterna inte kunde komma överens om ett nytt avtal.

Läs mer om konflikterna mellan tv-bolagen och operatörerna – som spås öka kraftigt de kommande åren – i nya numret av Dagens Media, nummer 7 2015.

Du som väljer att prenumerera på Dagens Media får tillgång till tidningens artiklar både på papper och digitalt. Här finns info om hur du som prenumerant läser tidningen digitalt.

LÄS MER:

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryCom hemTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.