onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nyhetsbolagets journalister får sänkta löner

Publicerad: 7 februari 2012, 09:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:33

En veckas kortare semester – och flera tusen kronor mindre i lön för journalisterna. Det kan bli konsekvenserna när Nyhetsbolaget säger upp de anställdas avtal.


MS

Martin Schori


I januari kunde dagensmedia.se avslöja att de anställda på TV4 som flyttas över till Nyhetsbolaget riskerade att få försämrade villkor. Detta eftersom att det avtal som TV4 och Journalistförbundet skrev vid TV4:s lansering – Husavtalet – nu sagts upp.

– Vår ambition är förstås att medlemmarna ska få behålla de villkor som de hade i TV4, sa Ann Johansson, sektionsordförande för journalistklubben på Nyhetsbolaget Stockholm, till dagensmedia.se i januari.

Men så blir det inte, rapporterar journalisten.se. Uppsägningen av avtalet leder till kraftigt försämrade villkor, enligt information till de fackanställda som journalisten.se tagit del av.

Bland annat får journalisterna flera tusen kronor mindre i lön på grund av uteblivna OB-ersättningar samt en veckas kortare semester. Dessutom ska de anställda jobba en halv vecka extra – utan lön.

– Jag kan inte uttala mig om vad som pågår under förhandlingarna. Men uppsägningarna av de lokala avtalen kommer att innebära stora försämringar och lönesänkningar för de anställda, säger Eva Nilzon, förhandlare för Nyhetsbolagets journalistklubb, till journalisten.se.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev