Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Nyhetsbolaget tar över Scandinavian Studios

Publicerad: 1 Oktober 2015, 08:10
Uppdaterad: 30 Mars 2016, 13:45

Förlusttyngda Scandinavian Studios blir dotterbolag till Nyhetsbolaget.


Ämnen i artikeln:

Nyhetsbolaget

Åsa Tillberg, vd för Nyhetsbolaget, säger i ett pressmeddelande att det är naturligt att Bonnier vill förstärka sin verksamhet med tanke på den tuffa konkurrens som råder på marknaden.

– Nyhetsbolaget och Scandinavian Studios har liknande profiler med ett journalistiskt berättande i grunden. Scandinavian Studios har många intressanta program med hög kvalitet. Det ska bli roligt att utveckla dem vidare, säger Åsa Tillberg i pressmeddelandet.

Förlusttyngda Scandinavian Studios ägdes tidigare till 68 procent av Bonnier och 32 procent av vd:n och medgrundaren Anna Bråkenhielm. I juni 2014 köptes Bråkenhielm ut ur bolaget av Bonnier Growth Media, som sedan dess stått som ensam ägare.

Bland Scandinavians Studios produktioner under året kan nämnas Den som får finnas (SVT) och Sjurskyddarna (TV4). Bolaget har även producerat Fest hos Bindefeld (Kanal5) som har premiär i oktober.

I samband med omorganisationen lämnar Jessica McDawell vd-posten i bolaget.

– Jag är otroligt stolt och nöjd över vad vi åstadkommit på väldigt kort tid. jag brinner för att utveckla idéer och bygga upp verksamheter och jag har kommit fram till att tiden var mogen för mig att gå vidare, säger Jessica McDawell i pressmeddelandet.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nyhetsbolaget

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.