Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Nya tävlande ersätter Hamid Zafar och Frida Boisen i På Spåret

Publicerad: 19 oktober 2020, 12:40

SVT spelar in nya avsnitt med återvändande deltagare som ersätter laget med Hamid Zafar och Frida Boisen.

Foto: Dagens Media

SVT spelar in nya avsnitt av På Spåret med ett nytt lag. Detta efter att de två förinspelade programmen med välkända skoldebattören och opinionsbildaren Hamid Zafar och journalisten Frida Boisen togs bort förra veckan.


Ämnen i artikeln:

SVTPå Spåret

På torsdagen, den 15 oktober, avslöjade Dagens Nyheter att den välkända debattören, opinionsbildaren och tidigare Göteborgsrektorn Hamid Zafar under flera år fram till år 2015 skrivit hatiska nätinlägg om judar och homosexuella.

För ledningen bakom SVT:s På Spåret blev det en hektisk dag, eftersom Hamid Zafar var en av deltagarna i årets upplaga av programmet, tillsammans med journalisten och författaren Frida Boisen. Det framkom på torsdagen, vilket Dagens Media rapporterade, att de hann vara med i två avsnitt som helt togs bort av programledningen efter DN-avslöjandet.

LÄS OCKSÅ: SVT stoppar avsnitten med Hamid Zafar 

SVT rapporterar nu att SVT Göteborg, där programmet spelas in, dock har hittat en lösning på problemet:

Hamid Zafar och Frida Boisen ersätts av radiojournalisterna Thomas Nordegren och Loise Epstein

De ska möta två lag: Det ena utgörs av journalisten Sanna Lundell och musikern Plura Jonsson – det andra av P3:s programledare Farah Abadi och komikern Johan Glans.

– De har vänligt nog gått med på att spela om sina matcher så det blir nu att spela in två helt nya program med de här två lagen, säger Christina Hill, programchef på SVT i Göteborg, till SVT.

LÄS OCKSÅ: SVT stoppar avsnitten med Hamid Zafar

På frågan om vad Frida Boisen, som tävlade med Hamid Zafar och som därmed nu alltså försvinner helt ur programmet, tycker om upplägget svarar Christina Hill:

– Att det blev så här är ledsamt på många sätt. Men, alla inblandade har varit tillmötesgående och även om det är tråkigt för Frida Boisen så har hon också varit tillmötesgående och förstår läget.

LÄS MER: Tidningen Läraren stoppar podd med Hamid Zafar 

Hamid Zafar förlorade en rad uppdrag under förra veckan till följd av DN:s avslöjande. Dagens Media kunde berätta att bland annat Tidningen Läraren valde att avsluta sitt samarbete med rektor Hamid Zafar. 

– Vi ser inte att vi kan samarbeta med någon som har de värderingarna, s chefredaktören Michael Jonsson, till Dagens Media, förra veckan. 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTPå Spåret

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev