Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Ny Stalker–säsong med Aro

Publicerad: 16 Februari 2015, 10:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:13

Ny säsongen av Stalker lovar de värsta fallen hittills i seriens historia. Programmen kommer presenteras av Hasse Aro, trots profilens flytt till TV4.


I morgon är det säsongspremiär för TV3:s Kristallen-belönade program Stalker. Ny programledare är Jenny Gourman-Strid, som tar över efter Sanna Lundell.

Men även Hasse Aro kommer vara med att leda programmet, trots att han blivit värvad till TV4. Skälet är att den nya säsongen spelades in innan Hasse Aro började sin tjänst på TV4.

Susanne Nylén är pressansvarig på MTG TV.

– Den här säsongen spelades in i hösten 2013, ungefär i samma veva som Aro lämnade TV3. Han är med i tre av fyra avsnitt som han leder tillsammans med Jenny Gourman-Strid, säger hon till Dagens Media.

Kommer man alltså kunna se Hasse Aro i både TV3 och TV4 samtidigt?

– Ja, om man inte kan få nog av honom kan man få dubbelt upp, säger hon.

I säsongspremiären som sänds på tisdag tas ett av de värsta fallen i seriens historia upp.

– I premiärprogrammet outar vi och konfronterar en en man som beskrivs som en av de värsta förföljarna i Stalkers historia. Vi kallar honom Bengt, men kommer visa honom i bild, säger hon och fortsätter:

– Vi har valt att göra så eftersom han fortfarande är farlig och på fri fot. Flera kvinnor lever med skyddad identitet på grund av hans förföljelser.

Är han dömd för något?

– Vi konfronterar honom utanför tingsrätten där han står som tilltalad. Mannen blev dömd till skyddstillsyn i vintras, och öppen psykiatrisk vård.

Stalker sänds klockan 22.00 på TV3.

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.