Ny programutvecklare på SVT Kultur och Samhälle

2017-01-11 08:37  
Anna Luuk Priske

Anna Luuk Priske blir ny programutvecklingsansvarig och exekutiv producent på SVT Kultur och Samhälle.

För närvarande är Anna Luuk Priske biträdande programchef på SVT Kultur och Samhälle. Tidigare har hon arbetat som exekutiv producent med en flera tv-succéer inom olika genres i bagaget.

Det senaste året har hon bland annat arbetat med Kristallen-prisade kulturserien "Vänligen Lars Lerin" och serien "Gympaläraren", men även med en rad samhällsserier som "Djävulsdansen" för SVT.

Hon har mångårig erfarenhet från både public service-tv och från kommersiell tv. I och med den nya tjänsten lämnar hon personalansvaret på avdelningen för att istället ägna sig åt programutveckling.

– Jag tror att jag har fått SVT:s roligate och mest kreativa jobb. Vi står inför en rad utmaningar för att nå ut till publiken på våra plattformar, det ska bli fantastiskt spännande att jobba innovativt med nya program och idéer, både internt inom SVT och med produktionsbolagen, säger Anna Luuk Priske i ett pressmeddelande.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt