Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Ny programchef för SVT Göteborg

Publicerad: 9 juni 2016, 13:42
Uppdaterad: 13 juli 2016, 11:17

Robert Olsson blir SVTs nya programchef för samhällsutbudet i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

SVT

Som programchef kommer Robert Olsson utveckla arbetet med Uppdrag Granskning, Opinion Live, Dold, Min sanning, Absolut svensk och De kallar oss tiggare.

– Det är ett ansvarsfullt, svårt och mycket roligt uppdrag att vara en del av en redaktion där Sveriges viktigaste samhällsjournalistik produceras. Mitt jobb blir att tillsammans med redaktionen fortsätta förädla och utveckla samhällsjournalistiken. Vi ska med journalistiken som verktyg både oroa och roa, säger Robert Olsson till SVT.

Robert Olsson har tidigare arbetat som redaktionschef på TV4 Göteborg, programchef för 16 lokala TV4-stationer och varit redaktör för Kalla fakta. Han har även varit politisk reporter på TV4 och Göteborgs-Posten och suttit med i TV4:s programledning i tre år.

Hos SVT har han varit sedan 2002 då han arbetade som redaktionschef för Västnytt. Sedan dess har han bland annat arbetat som allmän-tv-chef i Göteborg och som programdirektör för nyheter, samhälle och current affairs.

Sedan februari i år har han varit ansvarig för hela allmän-tv i Göteborg och personal- och verksamhetsansvarig för samhällsredaktionen.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev