Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Ny online-chef på SVT Nyheter

Publicerad: 15 februari 2021, 11:32

Karin Ekman efterträder Michael Kucera.

Foto: Jan Danielsson/SVT

Karin Ekman intar rollen som nyhetschef för online på SVT Nyheter.


Ämnen i artikeln:

SVT

Karin Ekman har rekryterats till rollen som online-chef för SVT Nyheters riksredaktion, därmed efterträder hon Michael Kucera som i december 2020 utsågs till programchef för SVT Nyheters samhällsutbud.  

Det innebär att Karin Ekman blir ansvarig för avdelningen bestående av 80 medarbetare. I uppdraget ingår ansvar för direktsändningar, nyhetspubliceringar online, video, sociala medier samt text-tv. 

Uppdraget går även ut på att utveckla både medarbetarna och utbudet samt se till att publiken får ta del av ”modern, trovärdig och relevant journalistik”. 

Karin Ekman kommer senast från en roll som digital dagchef på SVT Nyheter. 

– Jag är glad och hedrad över det här förtroendet. SVT Nyheters digitala nyhetstjänst är en av Sveriges viktigaste nyhetsförmedlare. Jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med en oerhört kompetent och framåtlutad redaktion, verka för att vi tar rätt kliv in i framtiden, säger Karin Ekman, i en kommentar. 

Tidigare har Karin Ekman även arbetat som chef för SVT Nyhetets datajournalister och sociala medier-team samt bland annat drivit valprojekten #dinröst och #ettsverige.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News