Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Ny MTG-kanal i Ultra HD

Publicerad: 13 maj 2016, 08:46
Uppdaterad: 13 maj 2016, 09:40

MTG först ut i Norden med det högupplösa formatet.


Ämnen i artikeln:

MTGViasat

I höst lanserar MTG en ny sportkanal i Ultra HD, som ska sändas via satellit i Skandinavien och Finland.

Den nya HD kanalen kommer att innehålla några utvalda direktsändningar från UEFA champions league samt några andra delar i MTG:s sportportfölj som specialproducerats i det högupplösta formatet.

­– Det är roligt att det nu börjar produceras innehåll i Ultra HD och att sporten går i bräschen. Bildkvaliteten är fantastisk och ger tittaren en upplevelse av att komma riktigt nära händelserna på skärmen, säger Bartek Gudowski, teknikchef på MTG Broadcasting, i ett pressmeddelande.

MTG är först ut i Norden med att lansera en kanal i Ultra HD. Mediehuset anger den växande försäljningen av tv-apparater med stöd för den nya upplösningen, som del av anledningen till satsningen. Kanalen lanseras i samarbete med satellitoperatören SES och elektronikjätten Samsung.

Under sommaren kommer Viasat ut med en ny Ultra HD digitalbox från Samsung som möjliggör för kunder med en Ultra HD tv att se kanalen. Viasat Ultra HD kommer till en början att vara tillgänglig för Viasats tv-kunder med tillgång till sportkanaler.

­– Vi är glada över att vara först i Norden och ser fram emot att fortsätta bygga på samarbetet med Samsung och SES för att erbjuda våra kunder ett växande innehåll i Ultra HD, säger Bartek Gudowski.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGViasat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.