Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Ny dramaproducent till Nordisk Film TV

Publicerad: 21 januari 2020, 06:35

Helena Larand blir ansvarig för Nordisk Film TV:s dramaproduktion.

Helena Larand blir huvudproducent för drama på produktionsbolaget Nordisk Film TV. ”Lite av en drömposition”, säger Helena Larand om rollen.


Ämnen i artikeln:

Nordisk Film TV

Nordisk Film TV:s strategi är att producera ännu mer drama. I linje med den strategin blir Helena Larand huvudproducent för drama på produktionsbolaget. 

Hon har tidigare producerat TV4:s serie om Ture Sventon och julkalendern Selmas julsaga tillsammans med Nordisk Film TV. 

– Nordisk Film TV har redan bevisat att de ligger i framkant vad gäller svensk dramaproduktion och planerna framåt kommer befästa det ännu tydligare. Att gå in och ta ett övergripande ansvar för den satsningen framåt är lite av en drömposition i dagsläget, säger Helena Larand, i ett pressmeddelande. 

I rollen som huvudproducent för drama ingår ett övergripande ansvar för längre utvecklingsprojekt, vara operativ i vissa produktioner och stötta andra på bolaget. 

– Helena är helt rätt för oss, vilket jag känt under de år vi redan jobbat ihop. Hon är ung, nytänkande och modig samtidigt som hon har en fingertoppskänsla för kvalité som imponerar. Dessutom är hon hungrig på de nya möjligheter och öppningar som det nya medielandskapet innebär. Med hennes erfarenhet och känsla för det där lilla extra tror jag att vi kan komma långt i våra ambitioner att bli Sveriges främsta leverantör av modernt innehåll, säger Kristofer Graci, vd på Nordisk Film TV, i ett pressmeddelande. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nordisk Film TV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News