Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Nuder rasande på ny bok

Publicerad: 12 Mars 2013, 06:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:53

Den tidigare S-toppen Per Nuder är rasande på de anklagelser som riktas mot honom i ny bok om Håkan Juholt-debaclet.


Ämnen i artikeln:

SVTSocialdemokraterna

"En marsch mot avgrunden". Det är titeln på den bok där författarna Tommy Möller, statsvetare, och Margit Silberstein, politisk kommentator på SVT,

I boken är det den tidigare S-toppen Per Nuder som pekas ut som hjärnan bakom Mona Sahlins avgång – och utnämningen av hennes efterträdare Håkan Juholt.

Men uppgifterna, som till stor del bygger på hemliga källor, har gjort Per Nuder rasande och han hotar nu att stämma Margit Silberstein och Tommy Möller.

– Jag har i eftermiddag läst om de absurda anklagelser som forskaren Tommy Möller och journalisten Margit Silberstein tydligen riktar mot mig i en ny bok, säger Per Nuder till Aftonbladet.

Han säger sig också häpna över "de osanna och kränkande" uppgifter som framkommer i boken och hotar nu att stämma författarna.

Margit Silberstein, som alltså arbetar som journalist på SVT, försvarar dock boken – och att mycket av uppgifterna bygger på anonyma källor.

– Det hade självklart varit bättre om alla hade talat öppet och det var vad vi strävade efter. Men då hade det faktiskt inte blivit någon bok. Det här var ett så traumatiskt skede i partiet, så folk ville berätta, men det blev för känsligt att tala öppet, säger hon till Aftonbladet.

Per Nuder arbetar i dag som konsult och har lämnat politiken bakom sig.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

SVTSocialdemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.