torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

"Nu måste jag sluta som programledare – det blir inte bättre än såhär"

Publicerad: 4 september 2017, 09:13
Uppdaterad: 4 september 2017, 09:13

"Vet du vad jag kände när jag vann? Att nu måste jag sluta som programledare", säger Tilde de Paula Eby efter prisutdelningen. Foto: Janne Naess

Tilde de Paula Eby blev Årets kvinnliga programledare – för andra året i rad. "Det här är ju det absolut finaste, jag kan inte begära mer", säger hon.

Ämnen i artikeln:

KristallenNyhetsmorgon

AT


Förra året var första gången någonsin som Tilde de Paula Eby under sin 20-åriga programledarkarriär blev Kristallennominerad för Årets kvinnliga programledare. I fredags tog hon emot priset för andra året i rad.

– Det här är så jäkla stort för mig, det överträffar allt. När jag nominerades i år igen tänkte jag att det definitivt inte kunde förvänta mig att vinna igen. Det finns ju så många fantastiskt bra programledare, kollegor till mig på andra kanaler. Jag ska nog bara vara glad över att bli nominerad igen. Men jag hoppades ju, säger en lycklig Tilde de Paula Eby till Dagens Media efter galan.

Vad är det tittarna gillar med dig, tror du?

– I mitt fall tror jag att det bland annat handlar om att jag har jobbat väldigt länge – tv-tittarna känner igen mig från många olika sammanhang, alltifrån Nyhetsmorgon till Polarpriset och Let´s Dance. Men jag tror också att det handlar om att jag inte gör mig till. Jag tror att man känner igen mig, oavsett vilket program jag gör. Då ligger man nog ganska nära sitt sanna jag, trots att man gör tv, och det tror jag att tittarna tycker är skönt.  

Hur lyckas man med att vara sitt sanna jag i tv?

– Jag kan inte annat! Jag vet inte hur man är flärdfull, häftig eller kall. Jag skulle gärna vara sådär svincool – men jag är inte det. Istället är jag som de flesta är: stark ibland, svag ibland, känner mig snygg ibland, ful ibland. Som alla människor är jag lite av allt hela tiden. Det kan nog vara ganska skönt att känna igen sig i.

Din parhäst David Hellenius tog hem Årets manliga programledare – hur kändes det?

– Det gjorde mig så himla glad, jag ville så gärna att han skulle vinna. Förra året delade ju jag ut priset till Årets manliga programledare, och då fick David se sig besegrad av Filip och Fredrik. När han nu vann blev jag lika glad som när jag själv vann. I och med att vi jobbar ihop i Let´s Dance ser jag det som ett erkännande av hela programmet.

Vad drömmer du om att göra som programledare framåt?

– Vet du vad jag kände när jag vann? Nu måste jag sluta som programledare. Först kände jag bara total glädje, men nu är känslan att det inte kan bli bättre än såhär. Vad ska jag göra mer liksom? Det här är ju det absolut finaste, jag kan inte begära mer. Jag känner bara hej, tack, hejdå, haha!

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev