Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Nu börjar slaget om tv-hösten

Publicerad: 19 Augusti 2013, 13:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:37

Den här veckan drar höstens tv-premiärer igång på allvar. Det blir en rejäl krock – men kanalerna ser fram emot konkurrensen.


Ämnen i artikeln:

SBS TVMTGMTG TVKanal 5TV4

Höstens tv-premiärer drar igång den här veckan. På torsdag klockan 20.00 blir det en rejäl krock när SVT:s nya relityserie "Sveriges bästa äldreboende" går upp mot TV3:s "Kändishoppet", premiären av "Kockarnas kamp" i TV4 och "De dejtbara" i Kanal 5.

I veckan gör dessutom "Idol" comeback i TV4. Dessutom sänds de första avsnittet av Fångarna på fortet.

– Den här veckan är det framför allt vi och TV3 som satsar ordentligt på vardagarna. Kanal 5 smygstartar lite men går väl upp med lite fler titlar nästa vecka medan SVT lägger sitt huvudsakliga fokus på helgerna än så länge, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4.

Vad tycker du om konkurrensen?

– Jag ser fram emot den, det är otroligt roligt. Det är den här typen av startveckor som man laddar för hela sommaren.

Martin Akander, tf programchef på MTG TV, säger att det är tuff konkurrens i och med "Idol".

– Konkurrensen är stenhård, det är klart, det är ett starkt och bra format. Men det är tufft på alla slottar. Vi är glada över våra format och tycker att vi har ett starkt starfält. Våra program förtjänar höga siffror, det är en skitbra lineup.

TV3 har premiär för "Kändishoppet", "Svenska Hollywoodfruar", "Stalkers" och "Brottskod" den här veckan. I Kanal5 är det dags för premiär för det redan kritiserade programmet "De Dejtbara"

"De dejtbara" har ju redan innan premiären varit föremål för en het debatt, hur är premiärnerverna?

– Premiärnerverna är som alltid närvarande - men stabila. "De Dejtbara" är en fantastisk serie som vi hoppas att många tittare tar till sig, säger Axel Eriksson, programchef för lokalproduktioner på SBS Discovery TV till Dagens Media.

Det vankas en rejäl krock i tv-rutan med flera premiärer från de tre kommersiella kanalhusen, hur ska ni slå knock på konkurrenterna?

– Vi går in i fajten med starka och välgjorda program och har många premiärer framför oss i höst. Den här veckan är det "Roomservice" och "De Dejtbara". Och de kommande veckorna rullar vi ut fler starka kort.

I kväll gör "Idol" comeback i TV4 - hur orolig är du?

– Snarare peppad faktiskt. Kommer följa kvällens premiärer med spänning. För vår egen del har vi just ikväll en repris av ett härligt avsnitt av "Böda Camping" så jag måste ödmjukt erkänna att vi accepterar om vi förlorar just kvällens rond. Nästa vecka är Morgan och Ola-Conny tillbaka med "En Stark Resa - med bil" på sin måndagsslot och vi har massor av premiärveckor att se fram emot efter det också.

Läs också:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

SBS TVMTGMTG TVKanal 5TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.