Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Nu blir det mer e-sport i rutan

Publicerad: 20 April 2012, 05:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:25

För första gången ska SVT livesända en e-sportsturnering i marknätet. Det är resultatet av kanalens utökade samarbete med Dreamhack.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Globe ArenasDreamhackSVT

Intresset för e-sport har aldrig varit större. Det är bakgrunden till det uttökade samarbetet mellan Dreamhack och SVT, som framför allt innebär att det blir fler livesända tävlingar i kanalens Play-tjänst.

– Livesänd esport växer så det knakar och vi är mycket glada att tillsammans med SVT kunna erbjuda mer från våra tävlingar under året, säger Dreamhacks e-sportansvarige Tomas Hermansson i ett pressmeddelande.

Dessutom planerar SVT att för första gången visa tävlingar i marknätet.

– Dreamhack producerar hundratals timmar livesänd esport varje år och SVT kommer att sända utvalda delar av de bästa matcherna, säger Tomas Hermansson.

Startskottet för det uttökade samarbetet är i helgen, då SVT Play sänder de sju avslutande matcherna i Starcraft 2-turneringen Eizo Open som hålls i Globen. En tävling där världens bästa Starcraft 2-spelare tävlar om en sammanlagd prissumma på 1,2 miljoner kronor.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.