Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

NTM och Bonnier sänder fotbollsligan Ettan

Publicerad: 26 februari 2020, 13:43

”Tillsammans har vi en unik kombination att kunna nå ut både nationellt och lokalt”, säger Mattias Wallström på Bonnier News.

Sportkriget trappas upp när Bonnier News och NTM knyter till sig fotbollsligan Ettan.


Ämnen i artikeln:

ExpressenMittmedia

Bonnier News och lokaltidningskoncernen NTM har tillsammans köpt rättigheterna för fotbollsligan Ettan. Rättigheterna gäller tre år framåt. 

Genom produktionspartnern Sportsground är planen att de tillsammans ska lyfta sändningarna framöver. 

Matcherna kommer att visas hos flera olika varumärken hos NTM och Bonnier News. Alla matcher kommer även sändas på en gemensam plattform. 

– Tillsammans har vi en unik kombination att kunna nå ut både nationellt och lokalt, det gör inte andra medieaktörer på samma sätt. Det gör att vi kan lyfta Ettanfotboll till en helt ny nivå, säger Mattias Wallström, drivande i projektet för Bonnier News del, i ett pressmeddelande. 

Oskar Karlsson, livesportansvarig på NTM:

– Nu kan vi komplettera en redan stark redaktionell bevakning av våra lokala lag i Ettanfotboll med livesändningar av alla matcher. Det känns oerhört roligt att kunna erbjuda våra prenumeranter detta.

Sporträttigheter har kommit att bli allt mer eftertraktat för att locka till sig en större publik. Uppköpen av sporträttigheter kan även vara ett sätt för mediehusen att locka tillbaka viktiga pengar från spelannonsörerna, som bekant minskade rejält under 2019, vilket drabbade kvällspressen hårt.  

På den senaste tiden har även konkurrenten Aftonbladet köpt upp exklusiva sändningsrättigheter till exempelvis damallsvenskan och elitserien i bandy, en rättighet tidningen knep från Mittmedia

Tidigare i februari gick även lokalmedierna Mittmedia, NTM, Skånska Dagbladet, Stampen och Gota Media ihop för att köpa sändningsrättigheter för flera olika fotbollsdivisioner

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenMittmedia

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev